Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile mutabakat sağlanmadı

Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile mutabakat sağlanmadı

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlanmadığını, gündemde böyle bir konu bulunmadığını belirtti

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlanmadığını, gündemde böyle bir konu bulunmadığını belirtti.

Demir, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi tarafından düzenlenen Ankara Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'nin açılışında, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmelerinin ardından kamuoyuna yansıyan "Türkiye uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesi için Rusya'dan teklif alacağı" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Demir, şöyle konuştu:

"Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlamış değiliz. O konu bizim gündemimiz değil. Konu şu, savunma sanayisinde genel işbirliği. Hava savunma sistemi konusunda biz kendi milli sistemimizi geliştiriyoruz. Bu geliştirme sırasında da daha önce ihalede teklif veren ülkeler de dahil çeşitli ülkelerle işbirliği yapabiliriz. Biz bu yönde gidiyoruz. Basında çıkan spekülasyonlar yanlış yönlendirmeye sebep oluyor. Bu anlamda bir düzeltme yapmak lazım. O demeci kime dayandırıyorlar, hangi habere dayandırıyorlar bilmiyorum. Kim söyledi, referans kim, ilginç. Basın toplantısında da söylendi, savunma sanayisinde işbirliği konuşuldu. Bu nasıl bu yöne çevrildi. Herhalde beklentiler bu yönde olduğu için."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.