"Hayatım Boyunca Aşırıcılıkla Savaştım"

"Hayatım Boyunca Aşırıcılıkla Savaştım"

Londra'nın yeni Belediye Başkanı Sadık Han, Muhafazakar Parti tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi.

Geçen hafta yapılan Londra belediye başkanlığı seçimini kazanarak Londra'nın ilk Müslüman kökenli belediye başkanı olan Han, İngiliz yayım kurumu BBC'de Andrew Marr Show'a katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Londra belediye başkanlığı yarışında Muhafazakar Partili aday Zac Goldsmith'in kendisini “aşırıcılıkla” ilişkilendiren üslubunun yanlış olduğunu belirten Han, ''Muhafazakar Parti'nin çirkin, negatif ve ayrıştırıcı bir kampanya yürütmeyi tercih etmesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadım.'' dedi.

Han, ''Bütün hayatımı azınlıkları, sivil toplum ve ana akım politikaya dahil olmaları konusunda cesaretlendirmek için harcadım. Hayatım boyunca aşırıcılık ve radikalleşmeyle savaştım.'' ifadesini kullandı.

Partinin iç meselelerini bir yana bırakarak temel toplumsal meselelere eğilmesi gerektiğini belirten Han, ''Büyük bir çadır gibi olmalıyız. Herkesle konuşmalıyız. Sadece İşçi Partililerle konuşmanın bir anlamı yok. Üst düzey yöneticilerle, son seçimde Muhafazakar Parti'ye, UKIP'ye (Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi) oy verenlerle, oy vermeyip evde oturanlara konuşmalıyız.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.