Haydar Baş'tan geriye o sözler kaldı: Beşar Esed Hz. Hüseyin rolündedir

Haydar Baş'tan geriye o sözler kaldı: Beşar Esed Hz. Hüseyin rolündedir

Koronavirüse yakalanıp daha sonra hayatını kaybeden BTP lideri Haydar Baş'ın tepki çeken sözleri akıllarda kaldı.

Koronavirüse yakalanıp daha sonra hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın tepki çeken sözleri akıllarda kaldı.

Haydar Baş, 2012 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "5. Ehli Beyt Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Suriye'de sivil halkın üzerine bomba yağdıran Beşar Esed'den "Hz Hüseyin" olarak söz etmişti.

Baş, o günkü konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunların hepsi de Esed'a mal edilecek. Esed şu anda Hz. Hüseyin'in rolünde. Bunu hiç unutmayın. Hz. Hüseyin'in kahramanlık rolüne soyunanlar da Yezid rolünde. Türkiye'dekiler başta olmak üzere... Size soruyorum: Esed'in iktidardan gitmesini kim istiyor? ABD, İsrail... Eğer Esed ABD'ye ve İsrail'e 'evet' deseydi, bu belalar başına gelecek miydi? Gelmeyecekti... O halde ölçü ortada... Onlara karşı dimdik durduğu için sonuç böyle cereyan etti. İsrail diyor ki, Güneydoğumuz da içinde olmak şartıyla 'o topraklar bize ait, sen orada bulunamazsın. Hizbullah'a destek veriyorsun, Hizbullah bizim başımızın belası kesiliyor. Filistinlilere destek veriyorsun, onlar da bizim başımızın belası kesiliyor'."

"Esed'e yaptığının karşılığını Allah belanı verecek"

2013 yılında Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen, çoğu kadın ve çocuk en az 1300 sivilin hayatını kaybettiği saldırıdan kısa bir süre sonra Meltem TV'de konuşan Baş, Beşar Esed'i öven ifadeler kullanmıştı.

Esed'in "barışçıl" olduğu ve "ülkesini korumaya çalıştığını" öne süren Haydar Baş, katıldığı programda Esed için katil diyenle ise şunları söylemişti:

"Sen kalkıyorsun, Özgür Suriye Ordusu adına iş yapan bu adamları Esed susturuyor diye Esed'e katil diyorsun Allah senin belanı versin, şerefsiz seni, senin gibi köpek var mı, hain seni" "Adam vatanını koruyacak, devletini koruyacak, suçlu olacak bunlar münafıklık yapıp, İslam toplumunu birbirine katacak haklı olacak pes yani"

Suriye halkının Esed'e bağlı olduğunu ve Esed'in politikalarını kendisinin de çok beğendiğini belirten Baş, "Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin kandırıldığını para ile ikna edildiğini" öne sürmüştü.

O dönem Türkiye'nin Esed karşıtı politikalarını da eleştiren Baş, "Bu Türkiye'ye kim ne yaptı? Allah senin elini kolunu bağlar, belanı verir. Kaçacak delik arayacaksın. Dünya fare deliği kadar sana dar gelecek. Esed'e yaptığının karşılığını Allah belanı verecek." ifadesini kullanmıştı.

"Türkiye de parçalanabilir"

2020 yılının Ocak ayında ise yaptığı bir açıklamada Baş, "Suriye devleti parçalanırsa Türkiye'nin de parçalanması söz konusu olacak. Yani bir insan eğer bunu düşünemiyorsa, bana göre düşünce kabiliyetinden mahrum demektir. Suriye parçalanacak yok olacak Türkiye yerinde kalacak, bunu akıl kabul edebilir mi? Mümkün değil. Binaenaleyh Suriye'nin şu ana kadar Beşar Esad ile birlikte yaptığı kendi vatan coğrafyasını müdafaa etmektir." ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum