Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Instagram hesabı üzerinden paylaştığı mesajında istifa ettiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabı üzerinden paylaştığı mesajında istifa ettiğini açıkladı.

Albayrak, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam etmeme kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" dedi.

Albayrak, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesi kurulduğunda Temmuz 2018'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

albayrak.JPG

İstifasının kabul edilip edilmeyeceği bilinmiyor

İktidar kaynaklarının belli medya kanallarına yaptıkları açıklamalarda, Berat Albayrak'ın istifa haberinin doğru olduğu belirtildi. Kaynaklar istifanın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilip edilmediğinin henüz belli olmadığını da ekledi.

Berat Albayrak kimdir?

Berat Albayrak, 21 Şubat 1978 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta tamamladı.

Bankacılık ve Finans bölümünden "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" tezi ile doktora derecesini aldı.

1996 yılında çalışma hayatına atıldı. Ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarında yönetici olarak çalıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.