HDP'den Demirtaş tahliye edilsin talebi

HDP'den Demirtaş tahliye edilsin talebi

HDP, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, HDP, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için Selahattin Demirtaş’ı bugün İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak yapılacak etkinlikle aday ilan edecek. Diyarbakır’da yapılacak etkinliğe, ittifak görüşmeleri sürdürülen Kürt partilerinin, İstanbul’daki etkinliğe ise sol ve sosyalist partilerin davet edildiği belirtildi. Demirtaş’ın adaylığı ilgili HDP Meclis grubu kararının ise yarın YSK’ya iletileceği ifade edildi.

Demirtaş, kampanyasını avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyuracağı mesajlarla yürütecek, bu kapsamda avukatlarla Demirtaş’ın sıkı bir çalışması söz konusu olacak. Kampanyanın yürüteleceği ana mecraların başında sosyal medya gelecek.

Bu sırada HDP, YSK'ya seçimin demokratik koşullarda geçmesi için Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.