HDP'li Gergerlioğlu yeniden milletvekili

HDP'li Gergerlioğlu yeniden milletvekili

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis'e dönüyor. İade kararı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunacak.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı sonrası cezaevinden çıkan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden düşürülen milletvekilliği ile açıklama yaptı.

Gergerlioğlu açıklamasında, "Vekilliğe iadem için Yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30’da okunduktan sonra TBMM Genel kurula gireceğim. Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir." ifadelerini kullandı.

Yeniden milletvekili

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM'nin 'hak ihlali' kararına ilişkin tezkerenin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla birlikte yeniden milletvekilliği vasfını kazandı.

Süreç

Anayasa Mahkemesi (AYM), vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusu sonucunda, Gergerlioğlu’nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Gergerlioğlu cezaevinden tahliye edilmişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.