Hedef Eş Şebab: Binlerce Etiyopya askeri Somali'yi işgale başladı

Hedef Eş Şebab: Binlerce Etiyopya askeri Somali'yi işgale başladı

Eş Şebab'a karşı operasyonlara katılmak üzere binlerce Etiyopya askerinin Somali sınırlarından içeriye girmeye başladığı bildirildi.

Somali'de 2022 yılının Mayıs ayında, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a yönelik düzenlenen askeri harekatın ikinci aşamasının başladığı bildiriliyor.

Bu kapsamda binlerce Etiyopya askerinin Somali sınırlarından içeriye girerek konuşlanmaya başladığı rapor ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Nisan ayı başı itibarıyla, Somali'nin Gedo bölgesinde konuşlanan Etiyopya askerlerinin sayısı 10 bine yaklaştı.

Söz konusu birlikler Gedo bölgesinde konuşlanmaya devam ediyor. Başta Doolow olmak üzere çeşitli yerleşimlere konuşlanan Etiyopya askerlerinin kısa bir süre içerisinde Somali'nin güney ve güneybatı bölgelerinde Eş Şebab'ı hedef alan saldırılara başlayacağı kaydediliyor.

Bölgenin konumu:

Gedo bölgesinin Mogadişu yönetimine bağlı sözcüsü Ali Cubba, bölgeye on bini aşkın Etiyopya askerinin konuşlandığını dile getirdi.

Etiyopya ordusunun Hiran ve Bakol bölgelerinden de Somali sınırları içerisine girdiğini söyleyen sözcü, birliklerin Eş Şebab'a karşı saldırıya geçeceğini kaydetti.

Bölge kaynakları, Somali'ye konuşlandırılacak askerlerin sayısının 30 bine ulaşacağını ifade ediyor.

Bu kapsamda bölgede çatışmaların şiddetinin artacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum