Heniye: Gazze'deki açlık krizini çözmek Arap ve İslam ülkelerinin görevidir

Heniye: Gazze'deki açlık krizini çözmek Arap ve İslam ülkelerinin görevidir

Hamas lideri İsmail Heniye Lübnan'daki Hizbullah, Yemen'deki Husiler ve Irak'taki İslami Direniş'ten Gazze'ye desteklerini artırmalarını istedi.

Hamas lideri İsmail Heniye Çarşamba günü yaptığı açıklamada grubun Gazze savaşı konusunda İsrail ile müzakerelerde esnek olduğunu ancak aynı zamanda savaşmaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Heniye ayrıca Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlileri 10 Mart'ta Ramazan'ın ilk gününde namaz kılmak için Mescid-i Aksa'ya yürümeye çağırarak dolaylı görüşmelerde ateşkes anlaşmasının o zamana kadar yürürlüğe girmesi için çıtayı yükseltti.

İsrail Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Müslümanların kutsal Ramazan ayı boyunca Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da Ramazan namazlarına izin vereceğini ancak güvenlik ihtiyaçlarına göre sınırlar koyacağını belirterek, bu konuda zorluk çıkaracağını ilan etmişti.

ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü yaptığı açıklamada, rehinelerin serbest bırakılmasını da amaçlayan Katar'daki müzakerelerin ardından önümüzdeki 4 Mart Pazartesi gününe kadar Gazze'de ateşkes sağlanmasını umduğunu söylemişti.

Heniye ayrıca Lübnan'daki Hizbullah, Yemen'deki Husiler ve Irak'taki İslami Direniş'ten oluşan ve İran'ın desteklediği bu gruplardan oluşan "Direniş Ekseni" ile Arap devletlerini Gazze'deki Filistinlilere desteklerini arttırmaya çağırdı.

"Gazze'deki açlık krizini kırmak için inisiyatif almak Arap ve İslam ülkelerinin görevidir" diyen Heniye, Filistinlilerin İsrail'in kendilerini gıdadan mahrum bırakmaya yönelik kasıtlı bir politika izlediğini söylediğini belirtti.

İsrail Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye insani yardımların ulaşmasını kısıtlıyor.

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı Sağlık Bakanlığı verilerine göre 30.000'e dayanmış durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum