"Her İsrailli esir asker için 200 Filistinli tutuklamalıyız"

"Her İsrailli esir asker için 200 Filistinli tutuklamalıyız"

İsrail'in Hamas ile esir takaslarındaki eski arabulucunun ifadeleri gündeme oturdu.

Ordu radyosundan olduğu öne sürülen kayıtlara göre İsrail'in Hamas ile esir takaslarındaki eski bir arabulucu, esir alından her İsrail asker için 200 Filistinlinin tutuklanması çağrısında bulundu.

Hamas ve Hizbullah ile arabuluculuk faaliyetlerinde yer alan Lior Lotan geçtiğimiz hafta görevinden ayrılmıştı. Söz konusu kayıtta Lotan ülkesinin "müzakerelerdeki yumuşak tavrından" şikayet etti ve İsrail'in Hamas ve Hizbullah'a karşı pazarlık gücünü artırmak için illegal adımlar atması gerektiğini öne sürdü. Lotan "İsrail cüzdanını doldurmak zorunda" ifadesini kullandı ve ekledi: "Eğer iki tane (İsrail askeri) varsa ikiye karşı 400 (Filistinli) olmalı, eğer üçse 600. Bu problemlerin çözüleceği anlamına gelmez ancak formül daha farklı da olabilir."

İsrailli yetkilinin, Filistinli sivilleri tutuklamayı kendi esirlerinin serbest bırakmada bir yöntem olarak öne sürmesi Filistinlilerin tepkisini çekti.

İsrail ve Hamas'ın birçok defa esirler ve cesetler için karşılıklı esir takası anlaşması yaptığı biliniyor. Hamas, İsrail hapishanelerindeki tutsaklarını kurtarmak için İsrail askerlerini rehin alma yöntemine sıklıkla başvururken Lior Lotan gibi birçok İsrailli de İsrail'in de birçok sivil Filistinliyi aynı amaçla alıkoyması gerektiğini savunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.