Herkesi Öldür: Amerikan askeri Irak politikasını ifşa etti

Herkesi Öldür: Amerikan askeri Irak politikasını ifşa etti

Irak'ta görev yapmış bir Amerikan askeri olan Darrell Anderson, ABD'nin Irak'taki savaş siyasetini özetliyor.

ABD'nin Irak'a yönelik 2003 yılında başlayan askeri müdahalesinde izlenilen askeri strateji bugün bile eleştirilere konu oluyor. Birçok kişi ABD'nin buradaki stratejisinin kitle imhadan başka bir şey olmadığını ve ABD'nin müdahalesinin Irak'ı yok etmek olduğunu öne sürüyor. Bu teze katılanlar yalnızca savaşın Ortadoğu'daki muzdaripleri değil.

ABD'nin Irak müdahalesine iştirak eden bir asker olan Darrell Anderson, ülkede izledikleri stratejiyi "herkesi öldürmek" olarak özetliyor. 11 Eylül saldırılarından Irak'a yönelik askeri müdahaleye giden süreçte Ohio'lu bir genç olan Anderson, 11 Eylül'ün üzerindeki etkilerini, orduya katılma sebeplerini ve Irak'ta yaşadıklarını oldukça açık bir dille aktarıyor.

 

Parasızlık nedeniyle orduya katıldı

11 Eylül saldırılarını en başta pek de dikkate almadığını dile getiren eski asker, içerisinde bulunduğu yoksul durum nedeniyle ülkenin dış politikasını pek de umursamadığını ifade ediyor. Anderson'un ifadesine göre orduya katılma sebebi de bu yoksulluk. Uyuşturucu kullandığını, parasızlık çektiğini söyleyen Anderson, Irak'taki vazifesini ise oldukça tuhaf karşılamış.

"Herkesi öldürün"

Bölgedeki görevi süresince kendi içinde ve çevresine karşı "burada bulunma nedenimiz ne?" şeklinde bir sorgulama yaşayan eski asker, Irak'ta kitle imha silahlarını yok etmek için bulunduklarının söylendiğini ancak böyle bir şeyin kesinlikle var olmadığını belirtiyor. Onun ifadesine ABD'nin Irak'taki kayıpları arttıkça askeri siyaset de değişmiş. Darrell Anderson, kalabalık bir alandan üzerlerine ateş açıldığında oradaki herkesi öldürme emri aldıklarını söyleyerek şu ifadeyi kullanıyor: "bize saldıranların öldürdüğümüz masum insanların kardeşi, amcası olduğunu, üç çocuğunu öldürdüğümüz için bizi öldürmeye çalıştığını fark edemedik."

"Vergi mükellefleri savaşı durdurabilir"

Iraklıların, yakınlarını kaybettikleri için silaha sarıldıklarını belirten eski asker ABD vatandaşlarına bu savaşı finanse edecek şekilde vergi vermeyi bırakmalarını söylüyor. Anderson, siyasetçilerin savaştan kar elde ettiğini söyleyerek halkın bu savaşı durdurmak zorunda olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.