Hicab: Artık ateşkes yok

Hicab: Artık ateşkes yok

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı, sahada artık ateşkesin mevcut olmadığını söyledi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab, BM'nin ve diğer ülkelerin bir önceki turda insani yardımların ulaştırılacağına ilişkin garanti verdiğini ancak Suriyelilerin sadece yüzde 6,5'ine insani yardım ulaştırıldığını ifade eden Hicab, kuşatma altındaki Suriyelilere yiyecek yerine temizlik maddeleri gönderildiğini ve insani yardımların ulaştırılmasının başarısızlığa uğradığını bildirdi. Hicab, “İnsanlar temizlik malzemesi veya deterjan mı yiyecek?” diye sordu. 

Hicab, kuşatmaların kaldırılmadığına dikkati çekerek, "Bir milyon 700 bin kişi tutuklu halde. Suriye'de yaşananları Naziler bile yapmadı." dedi. 

 "Ateşkes mevcut değil"

Rusya ve İran'ın desteğini alan rejimin Suriye'de ateşkesi sürekli ihlal ettiğini belirten Hicab, “Sahada çatışmaların durması söz konusu değil, çünkü hiç kimse rejimden hesap sormuyor.” dedi.

“Elinde silahı olan kardeşlerimiz, o silahları asla bırakmayın, bu suçlu Suriye'de oldukça.” diyen Hicab, “İran 65. tugayın Suriye'ye nakledildiğini söylerken nasıl bir ateşkes olabilir? Rus uçakları her gün Suriye vatandaşlarına fosfor bombası, napalm yağdırırken nasıl ateşkes olabilir?” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.