"Hiçbir şey yemeden günlerce yürüyorlar"

"Hiçbir şey yemeden günlerce yürüyorlar"

Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 87 bine ulaştığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) Bangladeş'teki Bölge Sözcüsü Vivian Tan, Arakan'da ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarının başladığı 25 Ağustos'tan bu yana 87 bin Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e geçtiğini söyledi. 

Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanlardan bir kısmının Cox Bazar kentindeki kamplara gittiğine ve şu anda bu kampların kapasitesinin aşıldığına işaret eden Tan, Arakanlı Müslümanların bir bölümünün de köylerde ya da boş arazilerde barınacak yerler kurmaya çalıştığını kaydetti.

AA'nın aktardığına göre bölgeye gelen Arakanlı Müslümanların solunum yolu hastalıkları, enfeksiyon ve yetersiz beslenme sorunları yaşadığına dikkati çeken Tan, "Bu insanlar, günlerdir yürüyor, birçoğu evlerini terk ettiğinden beri hiçbir şey yememiş." dedi.

Bu arada, Myanmar-Bangladeş sınırına yakın Cox Bazar'daki bir hastanede görevli doktor Şahin Abdurrahman Choudhury de onlarca Arakanlı Müslümanın hastanede tedavi altına aldığını, birçoğunun kemiklerinin kırık olduğunu ve vücutlarında kurşun yaraları bulunduğunu dile getirdi.

Choudhury, hastaneye yaralı halde gelen Arakanlı Müslümanların hepsinin, Myanmarlı askerlerin kendilerine rastgele ateş açtığını söylediğini paylaştı.

Arakanlı Müslümanların Bangladeş'e geçiş mücadelesi

Öte yandan, sosyal medyada yayınlanan yeni görüntülere yüzlerce Arakanlı Müslüman'ın, Myanmar-Bangladeş sınırındaki Naf Nehri üzerinden Bangladeş'e geçiş mücadelesi yansıdı.

Görüntülerde bir kişinin, "Bu insanlar nehri geçmek için hiçbir şey bulamıyor. Yine de nehre atlıyor. Nehre atlayıp ölüyor. Bu, bütün dünyanın önünde oluyor." ifadeleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.