Hikmetyar: Kabil'deki güvenlik durumu çok kötü

Hikmetyar: Kabil'deki güvenlik durumu çok kötü

Hizb-i İslami lideri Hikmetyar, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki güvenlik durumuna dikkat çekti.

Afganistan'daki Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, ülkenin başkenti Kabil'deki güvenlik durumuna dikkat çekti.

Kabil'deki güvenli sorununun sürdürülemez olduğuna dikkat çeken Hikmetyar, başkentteki saldırı ve suikastlerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Cuma günü düzenlediği basın toplantısında konuşan Hizb-i İslami lideri, Kabil halkının kendi güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu ifade etti.

Hikmetyar, "Bizim önerimiz Kabil halkının kendi güvenliğini kendisinin sağlamasıdır" ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de son dönemde artış gösteren bombalı ve silahlı suikastlar sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. 

Başkentte hedef alınana kişiler arasında siyasi isimler, gazeteciler ve aktivistler yer alıyor. 

Saldırıların kim tarafından düzenlendiği bilinmezken, Kabil yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin suikastların arkasındaki failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor.

Taliban ise başkent Kabil'de sivil kayıplara da neden olan saldırıları kınadı ve kendilerinin son günlerdeki suikastlarla bir ilgilerinin olmadığını ifade etti.

Başkent Kabil'de son 2 ay içinde 60'ı aşkın saldırı düzenlenirken, bu saldırılarda en az 133 kişi hayatını kaybetti, 280'den fazla kişi de yaralandı.

2 ay önce Kabil hükümetinin üst düzey isimlerinden olan, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Emrullah Salih, Kabil şehrinin güvenliğini bizzat üstlendiğini duyurmuştu. Salih'in görevi üstlenmesinin ardından saldırılarda ciddi bir artış yaşandı.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.