Hindistan Başbakanı: Uyuyan fil uyandı

Hindistan Başbakanı: Uyuyan fil uyandı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi başkent Yeni Delhi'deki Bağımsızlık Günü kutlamalarında konuştu.

Hindistan'nın başkentti Yeni Delhi'deki Bağımsızlık Günü kutlamalarında konuşan Başbakan Narendra Modi görev süresi boyunca ülkedeki ekonomik büyümeyi överek "Bugün dünya uyuyan filin uyandığını, yürümeye başlayıp yarışa katıldığını söylüyor" dedi. Modi ayrıca 2022 yılında Hindistan'ın ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.

Hindistan'ın milliyetçi Başbakanı Modi, Bağımsızlık Günü nedeniyle Yeni Delhi'deki 17.yüzyıldan kalma Kızıl Kale'de binlerce kişiye yaptığı konuşmada ülkesinin dünya ekonomisinde büyüyen rolünü övdü.

 

Yaklaşan genel seçimler öncesi son Bağımsızlık Günü konuşmasında 80 dakikayı aşkın süre  boyunca kürsüde kalan Modi partisinin 2014 yılında iktidara gelmesinden önce Hindistan'ın 'kırılgan ülkeler' arasında gösterildiğini söyledi.

Modi "Hindistan bugün reformun, performansın ve dönüşümün ülkesi. Rekor düzeyde ekonomik büyümeye hazırlanıyoruz. Bugün dünya uyuyan filin uyandığını, yürümeye başlayıp yarışa katıldığını söylüyor" ifadelerini kullandı.

İlk insanlı uzay uçuşu 2020'de

Modi konuşmasında ayrıca ülkesinin 2022 yılında ilk insanlı uzay uçuşu misyonunu gerçekleştireceğini duyurdu.

Modi "Hindistan uzaya, erkek ya da kadın olabilir, 2022 itibarıyla insan göndercek. Eğer mümkünse bu tarih daha erken de olabilir" dedi.

Modi seçilecek astronotların Hindistan bayrağını uzayda dalgalandıracağını söyledi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.