Hindistan en fakir nüfusa sahip ülke sıfatını devretti

Hindistan en fakir nüfusa sahip ülke sıfatını devretti

Hindistan, pek de hoşuna gitmeyen bu sıfatı Nijerya'ya devretti.

Hiçbir ülke aşırı fakirlik içerisinde yaşayan en kalabalık nüfusa sahip olma unvanını almak istemez.

Onlarca yıldır Hindistan söz konusu listenin zirvesinde inatçı bir şekilde yer almaktaydı.

Artık yeni veriler ışığında uzmanlar, Nijerya’nın Hindistan’dan bu unvanı devraldığını belirtiyor. 

Brookings Enstitüsü'nün yayınladığı yeni bir rapora göre Mayıs ayı itibarı ile Nijerya, günlük 1.90 dolardan daha az bir gelir ile geçinen insan sayısı hesaplandığında, dünyada en fazla yoksul kişiyi topraklarında barındırmakta.

Dünya Fakirlik Endeksi verilerine göre Hindistan’da 70,6 milyon olan aşırı yoksul fert sayısı Nijerya’da 87 milyon olarak yer almakta ve bu fark da gittikçe artacağa benzemekte. Zira Nijerya’da nüfus ülke büyüme rakamlarından daha hızlı artış göstermekte. Dünya Fakirlik Endeksi verilerine göre Nijerya’daki yoksullara her dakikada 6 yeni fert daha ekleniyor. Yine her bir dakikada, Hindistan’daki yoksullar arasından 44 kişi eksiliyor.  

Brookings raporuna göre 2030 yılına gelindiğinde tüm Afrika kıtasında artan yoksulluk nedeni ile dünyadaki her 3 yoksuldan 2’si Afrika kıtasında yaşıyor olacak

Tüm bunlara rağmen, Nijerya özelinde Afrika kıtasında yaşanmakta olan fakirliğe dair dişe dokunur bir araştırma bulunmaması da modern küresel ekonomik sisteminin ne denli taraflı olduğunun bir başka alameti olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Washington Post, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.