Hindistan işgal güçleri Keşmir'de evleri yıkmaya başladı

Hindistan işgal güçleri Keşmir'de evleri yıkmaya başladı

Hindistan ordusunun Keşmir'de sivillere ait evleri yıkmaya başladığı bildirildi.

Pakistan ve Hindistan orduları arasındaki çatışmalar Keşmir bölgesinde üst üste üçüncü günde de devam etti.

Hindistan ordusu Pazar günü Pakistan ordusunu bölgede hafif silahlarla ateş açmakla suçlarken, kendi güçlerinin açılan ateşe karşılık verdiğini kaydetti.

Pakistan, son çatışmayı henüz doğrulamadı.

Öte yandan Cumartesi günü, Hindistan işgali altındaki Keşmir'de Hint ordusu, Pahalgam saldırısı şüphelilerinden olduğunu iddia ettiği bir kişinin ailesine ait evi yıktı.

Faruk Ahmed Tadva isimli Keşmirlinin Kupv ara bölgesindeki evi, bir dizi yıkım operasyonunun bir parçası olarak yıkıldı. Bir polis yetkilisi Pazar günü AFP'ye verdiği demeçte Pahalgam saldırısından bu yana dokuz evin patlatılarak yıkıldığını söyledi.

Hindistan'ın bu konuda İsrail'in Batı Şeria'daki tutumunu takip ettiği dikkat çekiyor.

İsrail de Batı Şeria'da İsraillilere saldırı düzenlemekle suçladığı Filistinlilerin ailelerine ait evleri patlatarak yıkıyordu. Söz konusu eylemler "toplu cezalandırma" olarak nitelendiriliyor ve tepkilere yol açıyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.