Hindistan: Keşmir'de operasyonlara yeniden başlıyoruz

Hindistan: Keşmir'de operasyonlara yeniden başlıyoruz

Hindistan, Keşmir'de Ramazan ayında ara verdiği operasyonlara tekrar başladığını ilan etti.

Hindistan hükümeti, Keşmir bölgesinde Ramazan ayı nedeniyle ara verdiği operasyonları yeniden başlattığını duyurdu.

Keşmir’de şiddet olayları artmasına rağmen Hindistan ordusu, Ramazan ayının ilk günü olan 16 Mayıs’ta operasyonlarını durdurmuştu.

Ordu yetkilileri, Ramazan boyunca operasyonları ve evlere düzenlenen baskınları durdurduklarını ancak bir saldırı olması halinde ordu güçlerinin karşılık vereceğini ifade etmişti.

Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh, resmi Twitter hesabı aracılığıyla bugün yaptığı açıklamada, “Güvenlik kuvvetleri, Ramazan ayı boyunca kendilerine hakim olurken, teröristler sivillere ve güvenlik güçlerine saldırmaya devam etti” iddiasında bulundu.

Singh’in resmi ofisi tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise, “Bu saldırılarda çok sayıda insan öldü. Hükümet, ateşkesi uzatmayacak. Ordu, teröristlere yönelik askeri operasyonlarına yeniden başlayacak” denildi.

Hindistan ordusunun ateşkes ilanına rağmen Keşmir’deki şiddet olayları geçtiğimiz ay boyunca durmazken, yaşanan olaylarda çok sayıda Keşmirli hayatını kaybetti.

Ramazan ayında düzenlenen bir protesto yürüyüşünde Keşmirli bir genç, Hindistan güvenlik birimlerine ait zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirirken, silahlı gruplar tarafından düzenlenen saldırılarda 5 Hindistan polisi ölmüştü.

Hindistan Başbakanı Narindra Moody, geçtiğimiz Perşembe günü ateşkesin süresini uzatmak için bir toplantı düzenlemişti. Ancak, bir Hindistan askerinin kaçırılması ve Şecaat Buhari adında bir gazetecinin öldürülmesi üzerine hükümet ateşkesi uzatmaktan vazgeçti.

Hindistan ordusunun 2016 yılında bazı Keşmirli liderleri öldürmesi üzerine bölgede şiddet yeniden tırmanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.