"Hindistan Kuzey Denizi ticaretinde Rusya'ya yardım edecek"

"Hindistan Kuzey Denizi ticaretinde Rusya'ya yardım edecek"

Hindistan başbakanı, Kuzey Buz Denizi ticaretinde Rusya'ya yardım edeceklerini açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin açıklamasına göre Hindistan, Rusya'nın Kuzey Denizi Rotasını (NSR) geliştirmeye ve uluslararası bir ticaret yolu haline getirmeye yardımcı olmayı planlıyor.

Modi, Doğu Ekonomik Forumu'nun bir genel oturumunda video bağlantısıyla yaptığı bir konuşmada "Hindistan, Rusya'nın uzay araştırmaları ve Gaganyaan programının hazırlanması amacıyla Hindistan'ın gelişmesine yardımcı olduğu gibi Hindistan da Kuzey Deniz Rotası'nın geliştirilmesinde ve bu rotanın uluslararası ticarete açılmasında Rusya'ya yardım edecek" dedi.

Hindistan Başbakanı ayrıca Moskova ve Yeni Delhi'nin koronavirüs pandemisinin neden olduğu zorluklara rağmen ticari ilişkileri geliştirmede önemli ilerleme kaydetmeyi başardığını söyledi.

Modi “Son zamanlarda aşı alanı da dahil olmak üzere koronavirüs salgını sırasındaki sağlam iş birliğimizde görüldü. Salgın, ikili işbirliğimizde sağlık ve ilaç sektörlerinin önemini vurguladı.” ifadesini kullandı.

Rusya, toprakları ile Kuzey Kutbu arasında kalan Kuzey Buz Denizi'ni deniz ticaretinde canlandırmayı hedefliyor. Bu proje için en büyük engel ise bölgenin son derece soğuk olması. Rusya bu proje için ve dahası topraklarının ılımanlaşması için, küresel ısınmanın artarak gerçekleşmesini sağlamaya çalışmakla da suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.