Hindistan Rusya'dan S-400'leri önümüzdeki ay teslim alıyor

Hindistan Rusya'dan S-400'leri önümüzdeki ay teslim alıyor

Hindistan'ın S-400 sistemlerini Rusya'dan önümüzdeki ay resmen teslim alacağı bildirildi.

Hindistan'ın S-400 sistemlerini Rusya'dan önümüzdeki ay resmen teslim alacağı bildirildi.

Hint medyasının üst düzey bir Rus yetkiliye dayandırdığı habere göre Hindistan, hava ve deniz yoluyla S-400 sistemlerinin parçalarını teslim almaya başlıyor.

S-400 hava savunma bataryalarının yanı sıra radar sistemleri ve kara araçları da yola çıkarılıyor.

Önümüzdeki ay S-400 sistemlerinin ilk partisi Hindistan'a getirilirerek kurulacak ve aktive edilecek. Hindistan'ın 5 parti S-400 sistemi satın alması, bu sistemleri Çin ve Pakistan sınırlarına konuşlandırması bekleniyor.

Hindistan ABD yaptırımlarından muaf tutulabilir

ABD ile Hindistan'ın S-400 almasından doğan rahatsızlığını bir süredir dile getiriyordu. Normal şartlarda ABD, ABD'nin Hasımları ile Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında, Rusya, Kuzey Kore ve İran'la savunma alanında iş birliği yapan ülkelere yaptırım uyguluyor.

Ancak bu ayın başında ABD Senatosu'nda, Rusya'dan S-400 satın alan Avustralya, Japonya ve Hindistan'a yönelik yaptırımları engellemek için bir yasa teklifi sunulmuştu. Bu teklifin yasalaşması halinde Hindistan yaptırımlardan muaf tutulacak.

Hindistan yönetiminin, S-400'lerin Çin'e karşı bir ulusal güvenlik ihtiyacı olduğu savunmasını ileri sürdüğü ve ABD'den yaptırımlardan muaf tutulmayı istediği ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.