Hindistan yönetiminin yıkımları sürüyor: Yüzlerce Müslüman evsiz bırakıldı

Hindistan yönetiminin yıkımları sürüyor: Yüzlerce Müslüman evsiz bırakıldı

Hindistan yönetiminin Assam eyaletinde çok sayıda evi yıktığı bildirildi.

Hindistan'ın Assam eyaletinde Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğindeki hükümet, Nagaon, Golaghat ve Hojai bölgelerinde iki gün boyunca yürüttüğü yıkım operasyonlarında çoğunluğu Bengal kökenli Müslümanlardan oluşan 1100'den fazla Müslüman aileyi evlerinden çıkardı.

Maktoob Media'nin aktardığı haberde, evlerin yanı sıra 10'dan fazla caminin de yıkıldığı belirtildi.

Eyalette Bengal kökenliler başta olmak üzere Müslümanları hedef alan yıkımlar rutin hale gelmiş durumda.

Son yıkımlar da bu topluluğa yönelik hedefli bir kampanyanın sürdüğü dönemde gerçekleşti.

Operasyonun ikinci günü olan pazar günü yetkililer, Nagaon bölgesindeki Lutumari Longjap Koruma Ormanı'nda yaşayan 600'den fazla Müslüman ailenin evlerini yıktı. Yetkililer, ailelerin orman arazisini yasa dışı olarak işgal ettiğini öne sürdü.

Bir gün önce, cumartesi günü ise üç bölgede yoğun güvenlik önlemleri altında 547 aile evlerinden çıkarıldı. Bunların 336'sı Nagaon, 152'si Hojai ve 59'u Golaghat bölgesinde yaşıyordu.

Lutumari'de evlerinden çıkarılan aileler, koruma altındaki orman içerisinde 300 hektardan fazla bir alanda onlarca yıldır yaşıyordu.

Bölge sakinleri, yönetimin araziyi yasa dışı olarak işgal ettikleri yönündeki iddiasını reddetti. Aileler, başlangıçta Orman Dairesi'nde işçi olarak çalıştıklarını ve bölgeye bizzat hükümet tarafından yerleştirildiklerini söyledi.

Haziran ayında Hindistan Orman İşçileri Birliği, Assam hükümetine Lutumari Longjap Koruma Ormanı'ndaki köylülerin tahliyesini durdurma çağrısında bulunmuştu.

Sendika, bölgedeki dört köyün sakinlerinin "taungya" adı verilen orman yönetim sistemi kapsamında yerleştirildiğini ve arazi işgalcileri olarak değerlendirilmemeleri gerektiğini savunmuştu.

Pazar günü evi yıkılan 44 yaşındaki Lutumari sakini Abdu'n Nur şu ifadeleri kullandı:

"1974 yılında hükümet tarafından buraya yerleştirildik. Aslen yakındaki Juria kasabasından geliyoruz ancak atalarımızın toprağı olmadığı için hükümet bizi buraya yerleştirdi. Toplam 300 topraksız aileye dörder bigha arazi verildi."

Kaynak: Mepa News

facebook.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.