Hindistan'da 300 milyon Müslüman tehdit ve baskı altında

Hindistan'da 300 milyon Müslüman tehdit ve baskı altında

Hindistan'da yaşayan resmi rakamlara göre 220 milyon, gayri resmi rakamlara göre 300 milyon Müslümanın üzerindeki baskıların git gide daha da artması dikkat çekiyor.

Hindistan Müslümanları kendilerine ayrımcılığın ve baskıların, Hindistan'ın bağımsız olduğu 1947'den bu yana en kötü seviyede olduğunu ve bu kötü dönemin radikal Hindu parti BJP'nin iktidarında başladığını belirtiyorlar.

Nüfusunun birkaç ay içerisinde 1,4 milyar sınırını aşması ve yakında Çin'i geçmesi beklenen Hindistan'da resmi rakamlara göre ülke nüfusunun yüzde 15,7'sini oluşturacak şekilde yaklaşık 220 milyon Müslüman yaşıyor.

"Müslümanların gerçek nüfusu 300 milyon civarında"

Hindistan'da devletin Müslüman nüfusu az göstermeye çalıştığı, Hindistan'daki Müslüman sayısının gerçekte 300 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Bu rakamla Hindistan, yaklaşık 240 milyon Müslümanın yaşadığı Endonezya'nın da önüne geçerek dünyanın en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi konumuna yükseliyor.

Bharatiya Janata Parti (BJP-Hindistan Halk Partisi) isimli partinin radikal Hindu önderi Narendra Modi liderliğinde 2014'te iktidara gelmişti.

Hindistanlı Müslümanlar BJP ve Modi iktidarının zaten baskı altında olan ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören Hindistan Müslümanlarını öncesinden çok daha kötü bir konuma düşürdüğünü belirtiyorlar. 

Modi'nin geçmişi sabıkalı

Narendra Modi Gücerat Eyaleti'nin valiliği esnasında 2002'de Hinduları Müslümanlara karşı kışkırtmış, Gücerat'ta büyük bir Müslüman katliamına neden olmuş ama yargılanmamıştı.

Hindistanlı Müslümanlar Modi ve BJP'nin Hinduları ülke genelinde Müslümanlara karşı kışkırtan söylemleri nedeniyle okullarda, alışverişte ve hayatın her alanında Müslümanların Hinduların saldırısına uğradığından şikayet ediyorlar.

Yeni cami inşasına izin yok

Ülkedeki camiler sık sık saldırıya uğradığı gibi 2016'dan bu yana yeni cami inşasına izin verilmiyor. BJP, Modi ve radikal Hinduların Müslümanların kendilerinden yüksek olan nüfus artışını ülke için en büyük tehdit olarak gördüğü biliniyor.

Hindistan Müslümanları 300 milyonluk nüfuslarıyla 1 milyarı aşan Hindu karşısında yine de azınlıkta kalmanın çaresizliği içerisinde İslam aleminden Hindistan yönetimine ülkedeki Müslümanlara muamelesi konusunda baskı yapmasını talep ediyorlar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum