Hindistan'da gelir adaletsizliği ve açlık sorunu büyüyor

Hindistan'da gelir adaletsizliği ve açlık sorunu büyüyor

Yardım kuruluşlarının hazırladığı rapora göre Hindistan'da 2021'de açlık sorunu daha da arttı.

İrlandalı yardım kuruluşu Concern Worldwide ve Alman kuruluş Welt Hunger Hilfe tarafından ortaklaşa hazırlanan rapor, Hindistan'daki açlık düzeyini "endişe verici" olarak nitelendirdi.

Ayrıca raporda Hindistan'daki açlık düzeyinin önceki yıllara göre artışta olduğu belirtildi.

"Afrika ülkelerinin gerisinde"

Rapora göre Hindistan 2020'de açlık endeksinde 94. sırada yer alırken 2021'de 101. sıraya geriledi. Sıralama 107 ülkeyi kapsadığından Hindistan'ın açlık sorununda çoğu Afrika ülkesinin de gerisinde listenin en son sıralarında yer aldığı gözlemlendi.

2021'de Hindistan; Pakistan, Bangladeş ve Nepal gibi yoksul komşuları da dahil tüm komşuları arasında açlık sorununun en çok yaşandığı ülke oldu. Aynı zamanda Hindistan'ın Asya'da çocuk ölümlerinin en çok gerçekleştiği ülke olduğu, bu açıdan Hindistan'ın Afganistan'dan da kötü durumda olduğu belirtildi.

İslam karşıtı ve radikal Hindu olarak bilinen Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 2014'te başlayan iktidarında Hindistan'da gelir dengesizliğinin son derece arttığı, zenginlerin daha zenginleşirken halktaki geniş yoksul kesimlerde açlık sorununun git gide daha da arttığı biliniyor.

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Hindistan'ın 2024'te Çin'i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi olması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.