Hindistan'da Hz. Muhammed'e hakaret eden iktidar partisi sözcüsüne dava açıldı

Hindistan'da Hz. Muhammed'e hakaret eden iktidar partisi sözcüsüne dava açıldı

Hindistan'da iktidar partisinin sözcüsü Nupur Sharma hakkında 'İslam dini ve Hz. Muhammed'e hakaretten' dava açıldığı bildirildi.

Hindistan'da iktidar partisinin (BJP) sözcüsü Nupur Sharma hakkında 'İslam dini ve Hz. Muhammed'e hakaretten' dava açıldığı bildirildi.

Son dönemde başörtüsü yasağı ve birçok eyalette Müslümanlara yönelik kısıtlamalarla gündeme gelen Hindistan'da son olarak iktidar partisinin sözcüsünün İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaretleri tansiyonu yükseltti.

Hindistan'da sokaklara dökülen çok sayıda Müslüman Nupur Sharma'nın tutuklanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Ülkedeki İslam ve Müslüman karşıtlığını iktidar partisi BJP'nin desteklediği biliniyor. Parti mensupları ülkedeki Müslümanlara yönelik "Pakistan'a gidin" şeklinde ifadelerde bulunuyor.

1.4 milyar nüfuslu Hindistan'da 200 milyon Müslümanın yaşadığı belirtiliyor.

Hindulardan bir kesim ise Nupur Sharma'nın İslam ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği ifadeleri destekliyor. Çok sayıda Hindu sosyal medya ortamında Sharma'nın sözlerini destekler nitelikte paylaşımda bulundu.

 
 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.