Hindistan'da iktidar partisinin sözcüsünden Hz. Muhammed'e hakaret

Hindistan'da iktidar partisinin sözcüsünden Hz. Muhammed'e hakaret

Hindistanlı yetkililer, ülke genelinde özellikle Müslümanların aralarında bulunduğu dini azınlıklara yönelik saldırıları teşvik etmekle ve bu saldırıların katılımcısı olmakla suçlanıyor.

Hindistanlı yetkililer, ülke genelinde özellikle Müslümanların aralarında bulunduğu dini azınlıklara yönelik saldırıları teşvik etmekle ve bu saldırıların katılımcısı olmakla suçlanıyor.

Son olayda sosyal medya platformu Twitter kullanıcıları, iktidardaki aşırı sağcı Hindistan Halk Partisi (BJP) sözcülerinden Naveen Kumar Jindal'in Hz. Muhammed'i hedef alan açıklamalarına büyük tepki gösterdi.

İslam'a yönelik saldırıları görmezden gelmesiyle bilinen BJP yönetimi eleştiren Twitter kullanıcıları, parti liderliğini yapan Hindistan Başbakanı Narenda Mondi'ye de öfkelerini dile getirdi.

Kullanıcılar, BJP yetkililerini, Hz. Muhammed'e yönelik saldırıların içerisinde bulunmakla suçlarken, Müslümanları Hindistan hükümetine karşı sosyal medya üzerinden birlik olmaya çağırdı.

BJP yetkilileri daha önce de Hz. Muhammed'e hakaret etmişti

Hindistan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma katıldığı bir televizyon programında, İslam dinini ve Peygamber Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlerde bulunmuştu.

Bir TV programında Sharma, Müslümanların abdesthanesiyle ve miraç hadisesiyle alay edip İslam Peygamberine hakaretler etmişti.

Olayın ardından Hindistan'daki Müslüman topluluklar, Sharma'nın ifadelerine büyük tepki göstermişti.

BJP'nin milliyetçi propagandası ve İslam karşıtlığı

BJP, Hindistan'da Hindu çoğunluğun ezildiği ve ayağa kaldırılması gerektiği propagandası yayıyor, dini azınlıklara ve özellikle de Müslümanlara karşı nefret dili yaymakla suçlanıyor.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi'nin, Hindistan'ın bağımsızlığından bu yana görülmemiş derecede Hindu milliyetçisi ve Müslüman karşıtı bir dil kullanmasını uzmanlar, Hindu çoğunluğun dikkatini yoksulluktan "üretilmiş düşman olan Müslümanlara" çekerek Modi'nin ekonomik başarısızlığını gölgelemeye çalışması olarak değerlendiriyor.

BJP'nin kışkırtıcı söylemiyle, 1,4 milyar nüfusunun yaklaşık 200 milyonu Müslüman olan Hindistan'ın genelinde Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılarda büyük bir artış gözlemlendi. Modi'nin radikal Hinduizm'i kışkırtan İslam karşıtı söylemi sadece Hindistan Müslümanları arasında değil dünya genelinde tepki çekti.

ABD: "Hindistan'da Müslümanlara karşı saldırılar teşvik ediliyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı altında incelenen uluslararası din özgürlüğü araştırmalarına ilişkin yayımlanan bir raporda, Hint yetkililerin dini azınlıklara yönelik saldırıları teşvik ettiği bilgisine de yer verilmişti.

Hindistan genelinde Müslümanlara ve Hristiyanlara karşı ayrımcılıkların yapıldığının altının çizildiği raporda, ülkedeki politika yapıcıların kamuoyunda ve sosyal medya platformlarında dini azınlıklar hakkında kışkırtıcı açıklamalar ve paylaşımlar yaptığına değinilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.