Hindistan'da 'inek gübresi festivali'

Hindistan'da 'inek gübresi festivali'

Hindistan'da Diwali Festivali'nin son haftasını Gorehabba Festivali olarak kutlayan Hintliler, inek dışkılarını vücutlarına sürdü.

Hindistan'da Diwali Festivali'nin son haftasını Gorehabba Festivali olarak kutlayan Hintliler, inek dışkılarını yüzlerine sürdü.

Ülkede yaygın olan inanca göre kutsal kabul edilen ineklerden çıkan her nesne de kutsal sayılıyor. Bu sebeple Hindular, inek dışkısını da kutsal ve önemli kabul ederek, sokaklar, evler ve hatta kendi yüzlerine inek dışkısı sürüyor.

Tapınaklarda toplanan dışkılar, Hindu halk tarafından alınarak yüzlere sürülüyor. Hindular dışkıları festival boyunca birbirlerine fırlatıyor.

Ülkedeki bazı bölgelerde kutlanan festivalin çıkış kaynağı, yerel halkın tanrı olarak kabul ettiği Beereshwara'nın inek dışkısı içerisinde doğduğuna inanmaları.

Hindistan'da inekler, özellikle iktidardaki Hint milliyetçisi BJP'nin çıkardığı birçok yasayla koruma altında.

Ülkede yakın süreçte de birçok Müslüman "inek eti yedikleri" suçlamasıyla, devlet destekli Hindu çetelerce linç edilerek öldürülmüştü.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.