Hindistan'da İslam karşıtı yönetim Müslümanların evlerini yıkıyor

Hindistan'da İslam karşıtı yönetim Müslümanların evlerini yıkıyor

Hindistan'ın Haryana eyaletinde Müslümanlara ait yerleşim yerlerinin yıkılmasına hız verildiği bildirildi.

Hindistan'da iktidardaki Hindu milliyetçisi ve İslam karşıtı Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) Müslümanlara yönelik ihlallerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Ülkenin başkenti Yeni Delhi'nin batısında bulunan Haryana eyaleti genelinde Müslümanlara ait yerleşimlerin yıkımına hız verildiği bildiriliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Hindistan yönetimi şimdiye kadar "kaçak oldukları" iddiasıyla, Müslümanlara ait onlarca ev, iş yeri ve dini yapıyı yıktı.

Yıkımların ardından çok sayıda Müslüman aile evsiz kaldı.

Müslümanların evlerine yönelik yıkım faaliyetleri, bölgede son dönemde artan şiddet olaylarının ardından hız kazanmış durumda.

Hindistan yönetimi, Hindularla Müslümanlar arasındaki çatışmaları bahane göstererek, Hindulara saldırdığını iddia ettiği Müslümanların evlerini özellikle hedef alarak yıkıyor.

Şiddet olaylarında Müslümanlara saldıran Hinduların ise ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalmadığı biliniyor.

Hindistan'daki Hindu milliyetçisi ve İslam karşıtı BJP, ülkedeki Müslümanlara yönelik katliamların baş sorumlusu olarak gösteriliyor.

Başbakan Modi ve hükümeti, Müslümanlara karşı işlenen suçlara destek olmak ve bu suçları cezalandırmamakla suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.