"Hindistan'da İsrail Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırının arkasında İran var"

"Hindistan'da İsrail Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırının arkasında İran var"

Hindistan'da bu yılın Ocak ayında İsrail Büyükelçiliği önünde gerçekleşen bombalı saldırının arkasında İran'ın olduğu öne sürüldü.

Hindistan'da bu yılın başında İsrail Büyükelçiliği önünde gerçekleşen bombalı saldırının arkasında İran'ın olduğu öne sürüldü.

Hindustan Times'ın aktardığı habere göre, saldırı düşük patlama şiddetine sahip bir el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirildi. Patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Saldırının arkasında ise, İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü var. Hindistan 'terörle mücadele' ve istihbarat birimleri, saldırıyı Kudüs Gücü bağlantılı yerel bir Şii grubun gerçekleştirildiği bulgusuna ulaştı.

Haberde saldırının korku oluşturma maksatlı olduğu, İran'ın iyi ilişkilere sahip olduğu Hindistan'da ağır can ve mal kaybına yol açacak bir saldırı yapmak istemediği vurgulandı.

Saldırıdan bir gün sonra İsrail'in Hindistan Büyükelçisi'nin de ölüm tehdidi aldığı, bunun arkasında da İran'ın olduğu belirtildi.

Büyükelçilik saldırısı

29 Ocak 2021 tarihinde, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde bir patlama meydana gelmişti.

Saldırı, İsrail ile Hindistan arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının yıl dönümünde meydana gelmişti. İki ülke arasında diplomatik ilişkiler 29 Ocak 1992 tarihinde resmen başlamıştı.

Saldırının ardından ismi daha önce duyulmamış bazı gruplar saldırıyı üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.