Hindistan'da vaka sayısı 7 milyona yaklaştı

Hindistan'da vaka sayısı 7 milyona yaklaştı

Hindistan'da toplam koronavirüs vaka sayısı 7 milyona yaklaştı.

Dünya'da en fazla Covid-19 vakasının görüldüğü 2. ülke konumundaki Hindistan'da son 24 saatte 926 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, toplam vaka sayısı ise 7 milyona yaklaştı. Uzmanlar ayrıca bu ayın sonlarında düzenlenecek büyük festivallerde virüsün yayılma potansiyeli çok daha yüksek olacağı konusunda uyardı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkede 926 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Covid-19'dan ölenlerin sayısı 107 bin 416'ya yükseldi. Ayrıca son 24 saatte 73 bin 272 yeni vaka tespitiyle toplam vaka sayısı 6 milyon 979 bin 423'e çıktı.

Hükümet sağlık uzmanı Dr. Randeep Guleria, "Kış aylarında ve bayram mevsiminde koronavirüs vakalarının çarpıcı bir şekilde artmasını engellemek için çalışmalıyız" dedi.

Uzmanlar, Hindistan'ın kırılgan sağlık sisteminin son aylarda desteklendiğini, ancak yine de vakalardaki yüksek artışla birlikte yetersiz kalacağını söylüyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.