Hindistan'daki ABD Büyükelçiliği'nde 5 yaşındaki kıza tecavüz

Hindistan'daki ABD Büyükelçiliği'nde 5 yaşındaki kıza tecavüz

Hindistan'da bir adam ABD büyükelçiliği içerisinde 5 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzle suçlandı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir adam Amerikan büyükelçiliği sınırları içerisinde beş yaşında bir kız çocuğuna tecavüzle suçlandı.

Büyükelçilik müştemilatında meydana geldiği rapor edilen hadiseden bir gün sonra 25 yaşındaki adam tutuklandı.

AFP'ye konuşan polis yetkilisi Yogesh Kumar yapılan ön tıbbi testlerin küçük kızın tecavüze uğradığını onayladığını belirtti.

Zanlı idam cezasını da içeren reşit olmayanlara tecavüz kanunları kapsamında yargılanacak.

Yeni Delhi'nin en korunaklı bölgelerinden biri olan büyükelçilik kampüsü çok katmanlı elektronik ve insanlı güvenlik önlemleri ile donatılmış durumda.

Bir büyükelçilik sözcüsü iddialardan büyük rahatsızlık duyduklarını ve hadiseyi polise bildirmek ve tıbbi desteği sağlamak gibi gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

Yazılı açıklamada "Hindistanlı yetkililerin yürüttüğü soruşturmada işbirliği içerisindeyiz. Çocuğa ve ailesine her türlü destekte bulunuyoruz," ifadeleri yer aldı.

Hindistan ülkede giderek artan tecavüz vakaları ile mücadelede oldukça zorlanıyor. Kadına karşı şiddet olaylarında da ülke oldukça kötü durumda. 2018 yılında 34 bin tecavüz vakası rapor edildiği açıklanırken insan hakları örgütleri bu rakamın aysbergin sadece görünen yüzü olduğunu belirtiyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.