Hindistan'daki İslami gruplardan 'sükunet' çağrısı

Hindistan'daki İslami gruplardan 'sükunet' çağrısı

Hindistan'da İslami gruplar, Hazreti Muhammed'e hakareti protesto eden Müslüman kitlelere gösterileri durdurma çağrısında bulundu.

Hindistan'da İslami gruplar, Hazreti Muhammed'e hakareti protesto eden Müslüman kitlelere gösterileri durdurma çağrısında bulundu.

Hindistan'daki İslami grupların gösterileri durdurma çağrısı, Hindistan yönetiminin sivil halka yönelik saldırılarını şiddetlendirmesinin ardından geldi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakareti protesto eden sivil halka açılan ateş sonucu birçok kişi hayatını kaybetmişti.

Başta Uttar Pradeş olmak üzere bazı eyaletlerde ise, protestolara katılan Müslümanların ev ve iş yerleri Hindistan yönetimi tarafından çeşitli bahanelerle yıkılmıştı.

Buna benzer olaylar sonrasında Cemaat-i İslami Hindistan, Hint güçlerin şiddet içeren saldırılarının Müslümanların yaşamını riske atacağını söyledi.

"Barışı sürdürmek de önemli bir mesele"

Cemaat-i İslami Hindistan üst düzey yetkilisi Malik Aslam yaptığı açıklamada "İslam'ı aşağılayıcı ifadeler kullanıldığında dini korumak her Müslümanın üzerine düşen bir vazife ancak barışı sürdürmek de önemli bir mesele." diye konuştu.

Hindistan'da iktidar partisi BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'e hakaret etmesi, başta ülkede 200 milyonluk nüfuslarıyla azınlık olan Müslümanlar olmak üzere İslam dünyasının tepkisini çekmişti.

Uzun süredir ülkede baskı altına tutulan Müslümanlar, söz konusu hakaretleri protesto etmek üzere gösteriler düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum