Hindu lider: Müslümanlar yeryüzünden silinmeli

Hindu lider: Müslümanlar yeryüzünden silinmeli

Hindistan'ın en büyük eyaletinde konuşan radikal Hindu bir lider, ülkedeki Müslüman ve Hristiyanları yok etme çarğısı yaptı.

Hindistan'da iktidardaki radikal Hindu parti BJP öncülüğündeki Hindu grupların, Hindu olmayanlara yönelik soykırım çağrıları artmaya ve yayılmaya devam ediyor.

220 milyonu aşan nüfusuyla Hindistan'ın nüfusça en büyük eyaleti olan ve 60 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı Uttar Pradeş'te topluluğa konuşan bir Hindutva liderinin Müslümanlara ve Hristiyanlara yönelik soykırım çağrısı tepki çekti.

Hindutva sözcüsü şunları söyledi:

"- Tehlike komünist ideolojiden, camilerden, medreselerden, kiliselerden geliyor. Tehlike Müslüman bayramlarını, yeni yılı, Noel Baba'yı kutlayanlardan geliyor.

- İslam hızlı, Hristiyanlık yavaş işleyen birer zehirdirler. İslam yeryüzünden silinmelidir. Hristiyanlar da yeryüzünden silinmelidir. Çünkü onlar kardeşlerimizi cezbederek dinlerine sokuyorlar. Ülkemizde bunun yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Kimseye bunu yapamayacaklar."

Tanınan İslami ilim ekollerinden Diyobendiliğin genel merkezi Darul Ulum Diyobend de, Hindutva liderinin konuştuğu Uttar Pradeş Eyaleti'nde bulunuyor.

1.4 milyar nüfuslu Hindistan'da 1 milyar Hindu'nun yanı sıra 300 milyon Müslüman ve 30 milyon Hristiyan'ın yaşadığı tahmin ediliyor. Hindistan, yeryüzünde en çok Hindu ve Müslüman nüfusa sahip ülke olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.