Hint askerleri Keşmir hattında sivillere ateş açtı: 2 ölü

Hint askerleri Keşmir hattında sivillere ateş açtı: 2 ölü

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir hattında Hint askerlerinin ateş açması sonucu iki sivil öldü, bir sivil de yaralandı.

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir hattında Hint askerlerinin ateş açması sonucu iki sivil hayatını kaybetti, bir sivil yaralandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, sınır köyleri Hot Spring ve Çirikot'ta Hint askerlerinin ateş açması sonucu iki sivilin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise yaralandığını aktardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada çağrılan Hint diplomata, "bölgesel barışa tehdit oluşturan" ateşkes ihlali nedeniyle Hindistan'ın bu tavrının protesto edildiği belirtildi.

kon1.jpg

Bölgedeki gerilim sürüyor

Hindistan'ın, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan anayasa maddesini iptalinin ardından bölgenin içinde bulunduğu durum ve geleceğiyle ilgili gerilim sürüyor.

Bölgeye özel statü tanıyan maddenin iptal edildiği günden bu yana Cammu Keşmir'de yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.