Hint polisi gözaltına aldığı Müslüman kadına sopayla saldırdı

Hint polisi gözaltına aldığı Müslüman kadına sopayla saldırdı

Uttar Pradeş'teki bir Hint polisi karakolun içinde Müslüman kadına saldırdı.

Hindistan'ın en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş'teki bir karakolun içinde Hint polisi, gözaltına aldığı Müslüman kadına saldırdı.

İngiltere merkezli Müslümanlara Karşı Zulmü Belgeleme (DOAM) isimli insan hakları kuruluşunun paylaştığı görüntülerde, karakoldaki kadının güvenlik güçlerince darp edildiği anlar yer alıyor. Kadının hangi sebeple gözaltına alındığı ve akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

Bölgeden kaynaklar erkek güvenlik güçlerinin kadınları gözaltına almasının yasak olduğunu ancak buna rağmen bu olayın yaşandığını aktardı.

Uttar Pradeş

Uttar Pradeş Hindistan'ın nüfus olarak (166 milyon) en kalabalık eyaleti.

Radikal ve insanlık dışı olaylarla gündeme gelen Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinin, büyük bölümü Ganj nehrinin yukarı vadisinde yer alır. Eyalet aile içi şiddet, gasp ve toplu tecavüz vakaları ile gündeme gelmekte.

Allahabad kenti de Uttar Pradeş eyaleti içinde yer alıyor. Hindistan'ın kuzeyindeki Allahabad kentinin adının, milliyetçi Hindu gruplarının, yıllar süren baskıları sonunda Prayagraj olarak değiştirilmesine karar verildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.