Hırvatistan ile Ukrayna arasında 'aşağılama' gerginliği

Hırvatistan ile Ukrayna arasında 'aşağılama' gerginliği

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç'in Ukrayna hakkında yaptığı açıklamalara Kiev'den tepki geldi.

Zoran Milanoviç, dün Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın bir üst boyuta taşınması durumunda, Hırvat ordusunun tüm üyelerini geri çekeceğini açıkladı.

Ardından Milanoviç, “Ukrayna ekonomik olarak ilerleme gösteremiyor. Avrupa Birliği’nden de hiçbir yardım alamıyor. Ülke en geri kalmış ülkeler arasına girdi” şeklinde konuşmuştu. Milanoviç, Ukrayna’nın NATO’da yerinin olmadığını iddia ederek, Devrik Cumhurbaşkanı Yanukoviç yönetiminin üzerinden sekiz yıl geçtiğine değindi. Aynı gün Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’in Ukrayna’ya yönelik sözlerine tepki gösterildi.

Hırvatistan'ın Kiev Büyükelçisi bakanlığa çağırıldı

Bakanlığın açıklamasında, Hırvatistan’ın Kiev Büyükelçisi Anica Dzamiç’in bakanlığa çağrıldığı belirtilerek, “Kendisine, Milanoviç’in, Ukrayna’nın NATO üyeliği ve NATO’nun desteğine yönelik sözleri neticesinde Ukrayna’nın son derece büyük bir hayal kırıklığına uğradığı iletilmiştir” denildi.

Milanoviç’in sözlerinin, Ukrayna’nın Avrupa’daki geleceği için hayatlarını kaybeden insanların anısını rencide ettiğinin altı çizilen açıklamada, “Hırvatistan Cumhurbaşkanının bu aşağılayıcı ifadelerinin kamuoyu önünde tekzip edilmesini ve gelecekte tekrarlanmamasını talep ediyoruz” ifadeleri vurgulandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.