Hizbullah 8 ay sonra ilk kez İsrail'e karşı farklı bir silah kullandı

Hizbullah 8 ay sonra ilk kez İsrail'e karşı farklı bir silah kullandı

İsrail'in Lübnan topraklarında gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda sivil öldü ve yaralandı.

İran’a bağlı Lübnan Hizbullahı Cumartesi günü İsrail'in kuzeyindeki bir askeri komuta merkezine Falaq 2 roketleriyle saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı, daha önce onlarca kez Falaq 1 roketi ateşleyen grubun ilk kez bu tür bir roket kullandığını söyledi.

Lübnan devlet haber ajansı NNA, Cumartesi günü İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Aitaroun kasabasının dış mahallelerine düzenlediği hava saldırısında iki kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada askerlerinin Aitaroun bölgesinde bir Hizbullah mensubu tespit ettiklerini ve kısa bir süre sonra bir İsrail uçağının hava saldırısı düzenleyerek bu kişiyi vurduğunu belirtti.

NNA, İsrail güçlerinin bir benzin istasyonundaki bir kafeyi hedef alan iki füze fırlattığını, binada ve çevrede önemli hasara yol açtığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum