Hizbullah: Arsal'de muhaliflere karşı ilerliyoruz

Hizbullah: Arsal'de muhaliflere karşı ilerliyoruz

Lübnan-Suriye sınırında muhaliflere karşı saldırı başlatan Hizbullah ilerleme kaydettiklerini iddia etti.

Suriye-Lübnan sınırında yer alan Arsal yakınlarında muhaliflerin kontrolündeki bölgeye Hizbullah'ın saldırıları sürüyor. Muhaliflerin açıklamalarına göre yüzlerce Hizbullah mensubu öldürüldü ve grup ciddi bir ilerleme kaydedemedi. Ancak Hizbullah, yürüttüğü saldırıların başarılı olduğunu iddia ediyor.

Şii milis grup bölgede Esed rejimi ile birlikte bazı noktaları ele geçirdiğini öne sürdü. Sınırın iki yanında da ilerleyişlerine ilişkin haritalar ve bölgedeki saldırılara dair videolar yayınlayan Hizbullah'ın yanında Lübnan ordusunun yer aldığı da belirtiliyor.

Gruba göre bölgedeki saldırılarda ölen mensuplarının sayısı yalnızca 15. Yürütülen saldırıda ölen Hizbullah unsurlarının cenazeleri Lübnan'a gönderiliyor.

Buna ek olarak bölgede Özgür Suriye Ordusu bağlantılı Seraya eş Şam'ın anlaşarak bölgeden çekileceği iddia ediliyor.

Lübnan ordusu da Arsal yakınlarına konuşlanarak saldırıya katılmış durumda. İfade edilene göre ordunun amacı Tahriru'ş Şam'ın Arsal şehrine sızmasını önlemek.

Hizbullah kaynakları bölgede son duruma ilişkin bir harita yayınladı. Ancak muhaliflere yakın kaynaklar bu haritada IŞİD kontrol alanının bilerek büyük gösterildiğini ve bununla söz konusu saldırıların meşruiyetinin artırılmasının amaçlandığını ifade ediyor.

Hizbullah'a yakın kaynakların yayınladığı harita:


Kırmızı: Suriye rejimi ve Hizbullah, Siyah: IŞİD, Mavi: HTŞ, Yeşil: Lübnan Ordusu

Hizbullah kaynakları operasyondan fotoğraflar ve videolar yayınladı:

 







Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.