Hizbullah eski liderinden örgüte eleştiri: "ABD ve Rusya'nın piyonları"

Hizbullah eski liderinden örgüte eleştiri: "ABD ve Rusya'nın piyonları"

Şii örgütünün eski lideri Subhi El Tufeyli örgüte seslendi ve "Halkınıza ihanet edenlerden olmayın. Müslümanların çocuklarının düşmanları olmayın." dedi.

Lübnan'ın önde gelen Şii örgütünün eski lideri Subhi El Tufeyli, örgütün Suriye savaşına müdahil olmaya devam etmesini eleştirdi.

Yaptığı konuşmada grubun Suriye'deki saldırgan politikasını eleştirdi. Hizbullah militanlarına "ABD ve Rusya'ya hizmet eden piyonlar olmayın" çağrısı yaptı.

Hizbullah liderliğine ateş püskürdüğü konuşmada El Tufeyli, ABD ve Rusya ile ittifak içerisinde olanları "Allah'a düşman olmakla" suçladı.

Hizbullah 2012 yılında Suriye savaşına müdahil olmuş ve Suriye rejimi için kilit bir müttefik hüviyeti kazanmıştı. O dönemde Hizbullah'ın savaşa dahil olması rejimin savaşa tutunmasına olanak sağlamıştı.

Hizbullah 2012 yılında Beşar Esed’e destek olmak için Suriye savaşına dahil olmuştu.


Ve hala daha Esed’in gücünü korumasında önemli rol oynuyor.

Subhi El Tufeyli konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Şimdi Halep Berlin gibi yok ediliyor. Savaş uçakları hiçbir zaman gökyüzünü terk etmiyor. Şehrin çocukları gece gündüz bombalanıyor. Amerikan ve Rus savaş uçakları Müslümanların çocuklarına zarar vermek için beraberce hareket ediyor. Bu hakikat. Eğer içinizde onurlu birisi varsa (Hizbullah’a) pişman olur ve geri döner. ABD ve Rusya’ya hizmet eden piyonlar olmayın. Halkınıza ihanet edenlerden olmayın. Müslümanların çocuklarının düşmanları olmayın. Kur’an’ın ve peygamberin düşmanları olmayın. Amerika ve Rusya ile kim müttefik olursa Allah’a yemin ediyorum ki o bir düşmandır!"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.