Hizbullah Lideri: Halep'ten Geri Dönüş Yok

Hizbullah Lideri: Halep'ten Geri Dönüş Yok

Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, Güney Halep'te yaşadıkları kayıplara rağmen Halep'ten asla vazgeçmeyeceklerini ilan etti.

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, Suriye'de çatışmaların şiddetlendiği Halep'e daha fazla savaşçı göndereceklerini söyledi. Nasrallah, Cuma günü kalabalık bir gruba yaptığı konuşmada Halep'i tamamen ele geçirmek için savaştıklarını ifade ederek, "Yeni entrikalar zinciri ile karşı karşıyayız. Suriye'ye karşı yeni tuzaklar kuruluyor ve bunlar Suriye'nin kuzeyinde planlanıyor. Özlellikle de Halep'i hedef alıyor" dedi.

İran destekli Şii yapılanmanın lideri olan Nasrallah, El Menar TV'de yayınlanan açıklamasında Halep bölgesinin önemine işaret ederek, "Halep'in savunması Suriye'nin geri kalanının savunulması anlamına geliyor. Halep'in savunması Şam'ın, Lübnan'ın ve Irak'ın savunulması anlamına geliyor. Halep'te varlığımızı arttıracağız, geri dönüş asla kabul edilemez" sözlerini sarfetti. Nasrallah konuşmasında ayrıca, Güney Halep'te yaşadıkları kayıpları doğruladı.

Nasrallah ayrıca ABD'nin hareketin banka hesaplarını yasaklaması yönünde bir kanun çıkarmasının kendilerine zarar vermediğini söyledi. 

Nasrallah açıklamasında ayrıca "Bütçemiz, gelirimiz, masraflarımız, yediğimiz ve içtiğimiz her şey, silahlarımız ve roketlerimiz İran İslam Cumhuriyeti'nden geliyor" dedi.

Hizbullah iç kamuoyunda da baskı altında

Rejim muhalifi Fetih Ordusu koalisyonu Güney Halep'te aldığı zaferlerle Hizbullah'a karşı psikolojik üstünlüğü ele geçirmişti. Rus hava kuvvetlerinin yoğun bombardımanına rağmen kayda değer bir ilerleme kaydedemeyen aksine gerileme sürecine giren Hizbullah, Lübnan kamuoyunda da baskı altında. Ölümlerin artması Lübnan'da Şii halkta, savaşın sorgulanması sonucunu doğuruyor. Nasrallah'ın ifadeleri hem Sünni muhaliflere hem de iç kamuoyuna mesaj olarak algılanıyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.