Hizbullah lideri Kasım: İsrail saldırılarında 5 bin savaşçımız öldü

Hizbullah lideri Kasım: İsrail saldırılarında 5 bin savaşçımız öldü

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım açıklamalarda bulundu.

Hizbullah lideri Naim Kasım Salı günü televizyonda yaptığı konuşmada İsrail'i tehdit ederek, Lübnan'a karşı geniş çaplı bir savaşı yeniden başlatması halinde füzelerin İsrail'e düşeceğini söyledi.

Kasım'ın açıklamaları, Lübnan kabinesinin Hizbullah'ın silahsızlandırılmasını görüşmek üzere toplandığı anlarda yayınlandı.

Kasım, İsrail'in Lübnan'a karşı geniş çaplı bir saldırıya girişmesi halinde Hizbullah'ın, Lübnan ordusunun ve Lübnan halkının kendilerini savunacağını söyleyerek "Bu, füzelerin İsrail içine düşmesine yol açacak ve sekiz ay boyunca inşa ettikleri tüm güvenlik bir saat içinde çökecektir" dedi.

Kasım, İsrail ile yaşanan savaşta 5 bin Hizbullah savaşçısının öldüğünü ve 13 bininin de yaralandığını söyledi. Bu Hizbullah'ın çatışmaların başlangıcından bu yana paylaştığı ilk resmi rakam oldu. Kasım, kayıplara rağmen "Hizbullah'ın iyi durumda olduğunu" ve "savaşçılarının gerektiğinde en ağır fedakarlıkları yapmaya hazır olduğunu" savundu.

Kasım'ın konuşmasından dakikalar sonra, Hizbullah bayrakları taşıyan motosikletli onlarca kişi üst üste ikinci gün Beyrut'un güney banliyölerinde gövde gösterisi yaptı.

Kasım ayrıca Hizbullah'ın silahsızlandırılmasına dair şartlara karşı çıktı ve İsrail'in başka herhangi bir görüşmeden önce Lübnan'daki askeri faaliyetlerini durdurarak ateşkesi tam olarak uygulaması gerektiğini söyledi.

Kasım, "İsrail'in saldırganlığı sorununu çözün, silahlar konusunu bundan sonra tartışalım." ifadelerini kullandı.

Lübnanlı yetkililere hitaben de Kasım "Umarım dış dayatmaların yol açtığı meselelerle vakit kaybetmezsiniz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum