Hizbullah'ı eleştiren Şii din adamına suikast girişimi

Hizbullah'ı eleştiren Şii din adamına suikast girişimi

Hizbullah'ın, Lübnan'daki IŞİD savaşçılarını Irak sınırına göndermesini eleştiren Iraklı Şii din adamına suikast girişiminde bulunuldu.

Hizbullah'ın, Lübnan'daki IŞİD savaşçılarını Suriye'nin Irak sınırına göndermesini eleştiren Iraklı Şii din adamı Fadıl el-Budeyri'ye silahlı saldırı düzenlendi. Iraklı din adamı, IŞİD ve Hizbullah arasında varılan anlaşmayı sert bir dille kınayan bildiri yayınlamıştı.

Al Arabiya'nın haberine göre, kimliği bilinmeyen silahlı saldırganlar Irak'ın Necef kentinde, akşam namazı sırasında el-Budeyri'ye üç el bombasıyla suikast girişiminde bulundu. Saldırının ardından ağır yaralanan Şii din adamı hastaneye kaldırıldı.

İlk el bombasının Budeyri'nin korumalarından üçünü öldürdüğü, sonraki iki el bombasının ise doğrudan Iraklı din adamını hedef aldığı bildirildi. Patlama sonucu başından yaralanan Fadıl el-Budeyri'nin komada olduğu duyuruldu.

Hizbullah ve Şii milisler arasında IŞİD çatlağı

Hizbullah'ın Lübnan'daki IŞİD savaşçılarını Suriye'nin Irak sınırına göndermesi Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Şii milis grubu Haşdi Şabi'yi kızdırmıştı. Haşdi Şaabi liderlerinden, Bedir örgütü yöneticisi Hadi El Amiri, yerel bir ajansa yaptığı değerlendirmede bu anlaşmayı asla kabul etmeyeceklerini dile getirmişti.

Amiri, Esed rejimi ve Hizbullah'ın IŞİD ile yaptığı anlaşmadan Bağdat yönetiminin de haberi olmadığını savundu.

Haşdi Şaabi liderlerinin tepkileriyle ilgili olarak Hizbullah henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.