Hizbullah'tan 'bağımsızlık referandumu' açıklaması: İsrail projesi

Hizbullah'tan 'bağımsızlık referandumu' açıklaması: İsrail projesi

Hizbullah’ın Meclis Grubu Başkanı Muhammed Rad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık isteğinin 'masum olmadığını' söyledi.

Hizbullah'tan Ortadoğu'yu gerilimi artıran IKBY'nin 'bağımsız Kürdistan' referandumuna ilişkin açıklama geldi. Hizbullah’ın Meclis Grubu Başkanı Muhammed Rad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık isteğinin masum olmadığını söyledi.

İran destekli Hizbullah örgütünün, bugün Beka'da düzenlediği aşure programında konuşan Rad, "IKBY'nin Irak'tan ayrılarak bağımsızlık istemesi masum değil" dedi.

Kürt yönetiminin bağımsızlık isteğinin İsrail'in bölgedeki projesi olduğunu dile getiren Rad, "IKBY'nin bölgede bağımsızlık istemesi yeni bir projedir" şeklinde konuştu.

Rad, "Aklı başında Kürtlerin bölgedeki diğer gruplardan ders almaları ve bu hatadan biran önce dönmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.