Hollande: Türkiye'nin Suriye operasyonu terörü körükler

Hollande: Türkiye'nin Suriye operasyonu terörü körükler

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye'nin olası bir Suriye operasyonunun terörü körükleyebileceğini iddia etti.

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin "IŞİD'e karşı mücadelede büyük fedakarlık yaptığını" söyleyerek, "Türkiye’nin YPG'yi yeni bir operasyon ile hedef almasının Suriye’deki terörü körükleyeceği" iddiasında bulundu.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, YPG temsilcilerinden Halid İsa ile Paris’te yaptığı görüşmeden sonra konuşan Hollande YPG'yi kastederek “Kürtler, Uluslararası Koalisyon ve Fransa’nın desteğiyle IŞİD'e karşı mücadelede büyük rol oynadı” ifadesini kullandı.

Hollande, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki 2 bin ABD askerini geri çekmeye ilişkin kararının ardından YPG'nin kontrolündeki bölgelere olası Türkiye operasyonunun bölgede çatışmaları tırmandıracağını öne sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.