Hrant Dink davasında 8 tutuklama

Hrant Dink davasında 8 tutuklama

Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili olarak aralarında emniyet ve jandarma görevlilerinin de bulunduğu 8 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili olarak gözaltına alınan 8 kişinin tutuklandığı bildirildi. Şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemede "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandıkları bildirildi.

Tutuklanan kişilerin gazeteci Muammer Ay ile dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Murat Bayrak, Astsubay Yüksel Avan, dönemin Samsun Jandarma İl Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Birol Ustaoğlu, dönemin Samsun Emniyet İl Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, dönemin Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Nöbetçi Amiri Ahmet Çetiner, dönemin Samsun Jandarma İl Komutanlığı Asayiş Müdürü Atilla Güçoğlu ve dönemin Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü emniyet amiri Metin Balta olduğu belirtildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Tetiği çeken Ogün Samast ve azmettiren Yasin Hayal’in cezalarının kesinleşmesinden yıllar sonra, cinayeti azmettiren veya istihbarata rağmen cinayeti engellemeyen kamu görevlileri de yargılanmaya başlanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.