HRW: İsrail Gazzeli sivilleri kasıtlı olarak aç bırakıyor

HRW: İsrail Gazzeli sivilleri kasıtlı olarak aç bırakıyor

İsrail yönetimi ise HRW'ye verdiği yanıtta örgütü, "Yahudi ve İsrail karşıtı bir örgüt" olmakla suçladı.

Fotoğraf: Yousef Abo Said

İnsan Hakları İzleme Örgütü Pazartesi günü İsrail yönetimini, kuşatma altında tuttuğu Filistin topraklarına yönelik saldırılarının bir parçası olarak Gazze'deki sivilleri kasıtlı olarak aç bırakmakla suçladı.

New York merkezli grup yayınladığı bir raporda "İsrail yönetimi işgal altındaki Gazze Şeridi'nde sivilleri aç bırakmayı bir savaş yöntemi olarak kullanıyor ve bu bir savaş suçudur" ifadelerine yer verdi.

Raporda ayrıca, "İsrail güçleri su, gıda ve yakıt sevkiyatını kasıtlı olarak engellemekte, insani yardıma kasten engel olmakta, tarım alanlarını yerle bir etmekte ve sivil halkı hayatta kalmaları için vazgeçilmez olan maddelerden mahrum bırakmaktadır" denildi.

İsrail yönetimi ise HRW'ye verdiği yanıtta örgütü, "Yahudi ve İsrail karşıtı bir örgüt" olmakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat AFP'ye yaptığı açıklamada "İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail vatandaşlarına yönelik saldırıyı ve 7 Ekim katliamını kınamadı ve İsraillilerin çektiği acıları ve insan haklarını görmezden geliyorsa Gazze'de olup bitenler hakkında konuşmak için hiçbir ahlaki temeli yoktur" dedi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail güçleri 7 Ekim’den bu yana Gazze’de en az 18.800 sivili katletti.

Aylardır süren şiddetli bombardıman ve çatışmaların ardından Gazze nüfusunun büyük bir kısmı yerinden edildi ve insanlar gıda, su, yakıt ve ilaç sıkıntısıyla boğuşuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.