HTŞ içerisinde 'casusluk' operasyonu

HTŞ içerisinde 'casusluk' operasyonu

Suriye'nin kuzeyindeki en büyük muhalif grup olan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) içerisinde casusluk operasyonları gerçekleştirildiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde İdlib merkezli en büyük muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) içerisinde bir süredir "ABD adına casusluk yaptıkları" iddia edilen kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştiriliyordu.

Bu kapsamda onlarca kişinin tutuklandığı ve aralarında çeşitli lider isimlerin de bulunduğu ileri sürülmüştü.

Son olarak ise bu operasyonda HTŞ'nin en üst düzey isimleri arasında gösterilen Ebu Mariya el Kahtani'nin de gözaltına alındığı öne sürülüyordu. Kahtani'nin birden fazla istihbarat servisiyle temas haline olduğu iddia ediliyordu.

HTŞ bugün iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Kahtani'nin özel bir kurul tarafından "şeffaf bir şekilde" sorgulandığı, hassas konulara dikkat etmeden "bazı taraflarla gereksiz bir şekilde irtibat kurduğunun" ortaya çıktı belirtildi.

HTŞ, Kahtani'nin grup içerisindeki tüm görevlerinin askıya alındığını ifade etti.

Bölge kaynakları, Ebu Mariya el Kahtani'nin HTŞ merkezinden bağımsız şekilde temas kurduğu tarafların Amerikan ve Türk istihbaratları olduğunu ileri sürüyor.

ekran-resmi-2023-08-17-20-51-42.png

Maysara Ali bin Musa bin Abdullah el-Jabburi (Ebu Mariya el Kahtani) HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani ile

Suriye özelinde tartışmalara yol açan açıklamalarıyla tanınan Kahtani son olarak "El Kaide'nin kendisini feshetmesi gerektiğini" ifade etmesiyle gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum