HTŞ karşıtı koalisyon İdlib'de birçok köyü ele geçirdi

HTŞ karşıtı koalisyon İdlib'de birçok köyü ele geçirdi

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) karşı kurulduğu ifade edilen Tahrir Suriye Cephesi (TSC) İdlib'in güneyinde birçok köyü muhalif gruptan ele geçirdi.

Suriye'de Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) karşı kurulduğu ifade edilen Tahrir Suriye Cephesi (TSC) İdlib'in güneyinde birçok köyü muhalif gruptan ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Ahraru'ş Şam, Nureddin Zengi Hareketi tarafından kurulan ve Sukuru'ş Şam grubunun da destek verdiği Tahrir Suriye Cephesi (TSC) İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesinde birçok köyü HTŞ'den ele geçirdi.

En az 9 köy ele geçirildi

Kaynaklar, HTŞ ile yaşanan şiddetli çatışmaların ardından TSC unsurlarının Cebel Zaviye bölgesindeki en az 9 köyde kontrolü sağladığını aktardı.

Öte yandan Tahriru'ş Şam Heyeti, yayınladığı bir açıklamayla Tahrir Suriye Cephesi'ni daha önce sağlanan anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

Kuruluş ilanından sonra HTŞ kontrolündeki bölgeleri ele geçiren TSC, Suriye'nin kuzeyindeki birçok bölgede kontrolü sağlamıştı. Ancak daha sonra karşı saldırılar düzenleyen HTŞ, kaybettiği bölgelerin tamamına yakınını yeni oluşumdan geri almıştı.

Kuruluş ilanından hemen sonra Tahriru'ş Şam Heyeti kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılar başlatan Tahrir Suriye Cephesi, "HTŞ karşıtı koalisyon" olarak isimlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum