HTŞ lideri Cevlani İdlib'de son durumu değerlendirdi

HTŞ lideri Cevlani İdlib'de son durumu değerlendirdi

HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve çevresindeki son duruma dair açıklamalarda bulundu.

Suriyeli muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el Cevlani, geçtiğimiz gün İdlib'de medyacı ve aktivistler ile bir görüşme gerçekleştirdi.

HTŞ lideri Cevlani, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve çevresindeki son duruma dair açıklamalarda bulundu.

"Kara saldırısı beklemiyoruz"

Rusya ve Esed rejiminin, İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye bölgeisnde düzenlediği saldırılarla, muhalif grupların askeri kapasitesini tartmayı amaçladığını söyleyen Cevlani, rejimin aynı zamanda bölge halkını muhaliflere karşı kışkırtmak istediğini savundu.

Cevlani, şu anda bölgeye yönelik bir kara saldırısı beklemediklerini, ancak son zamanlarda artan bombardımanlar sebebiyle, askeri gerilimde bir artışı da ihtimal dahilinde gördüklerini kaydetti.

Bölgedeki grupların ortak askeri operasyon odasında hareket etmesinin kendilerine ciddi bir güç kattığını söyleyen HTŞ lideri, Cebel Zaviye halkına da rejime karşı direndikleri için teşekkür etti. Cevlani, bölgedeki direnişin güçlendirilmesi için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söylerken, kendilerinin olası saldırılara karşı hazır olduklarını da ifade etti.

"Türkiye'nin varlığı bölgenin çıkarına"

HTŞ liderine yöneltilen sorular arasında bölgedeki Türk askeri varlığı da vardı. Cevlani, Türkiye'nin bölgedeki varlığının bölgenin çıkarına olduğunu savunurken, yine de muhaliflerin sadece kendi güçlerine bel bağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Cevlani aynı zamanda şartlar uygun olduğunda rejime karşı harekatlar başlatacaklarını, savaş ve barış seçeneklerinin kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Kuzey Halep ile görüşmeler

Cevlani'nin açıklamalarında, HTŞ'nin İdlib dışarısındaki diğer muhalif bölgelerde olası faaliyetlerine dair ifadeler de yer aldı.

HTŞ lideri Cevlani, Kuzey Halep kırsalındaki bölgelere girme niyetlerinin olmadığını söylerken, yine de bu bölgelerdeki birçok grup ile "Suriye devriminin çıkarları" amaçlı görüşmeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.