HTŞ: Yaşanan ihtilafları medyadan uzak tutun

HTŞ: Yaşanan ihtilafları medyadan uzak tutun

Tahriru'ş Şam Heyeti, grup içinde yaşanan ihtilafların çözümü için tarafsız bir kurul teşkil ettiğini duyurdu.

Suriye muhalefetinin en geniş ve organize grubu olan Tahriru'ş Şam Heyeti, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin son yayınladığı ses kaydı sonra grup içinde oluşan ihtilaflara yönelik yeni bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, yaşanan sorunun çözülmesi için tarafsız bir kurulun oluşturulduğu belirtilirken, çözüm aşamasında yaşanan ihtilafların medyaya yansıtılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan açıklamada, ihtilafların çözümü için kurulan kurulun, savaşçıların rejime karşı kurulan cepheleri terk etmemesi ve askeri emirlere bağlı kalması gerektiği çağrısında bulunduğu vurgulandı:

"Kurul, Allahu Teâlâ’nın “Toplu halde Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, tefrikaya düşmeyin.” buyruğuna uyarak, tüm kardeşleri ribat noktalarına bağlı kalmaya, safları ve sözleri birleştirmeye çağırmaktadır."

"Kurul, dinin külliyatlarının ve şeriatın maksatlarının gerçekleşmesi çerçevesinde Şam cihadının maslahatına katkıda bulunacak bir çözüme ulaşana kadar her iki taraftan gerginlik oluşturacak faaliyetlerin durdurulması sözünü vermektedir."

İhtilaf nedeniyle tutuklanan kişilerin serbest bırakılması ile faaliyet başlayacağı belirtilen kurulun şu kişilerden oluşacağını duyurudu:

- Ebu Abdulkerim (kurul başkanı)

- Ebu Malik eş-Şami (üye)

- Ebu Katade Elbani (üye)

- Muhtar et-Türki (üye)

- Ebu Musab eş-Şami (üye)

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri, yayınladığı ses kaydında Suriye'de faaliyet gösteren HTŞ grubunun kendilerinden ayrılmalarına rıza göstermediklerini ifade etmişti. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.