HTŞ'den İdlib'de 'IŞİD hücrelerine operasyon' açıklaması

HTŞ'den İdlib'de 'IŞİD hücrelerine operasyon' açıklaması

HTŞ İdlib'de 'IŞİD hücrelerine yönelik' bir operasyon düzenlediğini açıkladı.

Suriye'nin kuzeyindeki en aktif silahlı muhalif yapılanma olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) sıklıkla 'güvenlik operasyonları' düzenlediğini açıklıyor. Bunların sonuncusunda HTŞ 'IŞİD'e yönelik bir operasyon düzenlediğini' açıkladı. Halid Abdurrahman, süreci kişisel blogunda değerlendirdi.


Suriye’nin kuzeyindeki İdlib vilayetinde HTŞ’ye bağlı emniyet güçlerinin IŞİD’e ait olduğu belirtilen hücrelere baskınlar gerçekleştirdiği belirtildi.

İdlib’de HTŞ’ye bağlı ‘Genel Güvenlik Birimi’ tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlar ilk değil. Kısa bir süre önce de Beşar Esed rejimine bağlı oldukları belirtilen hücrelere operasyon gerçekleştirilmiş, gözaltılar yaşanmıştı.

12 Ocak’ta HTŞ kaynaklarınca yapılan açıklamalarda İdlib vilayetinde aranan kişilere yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtilmiş, akabinde bazı bölgelerde IŞİD hücrelerine yönelik baskınlar düzenlendiği haberleri de aktarılmıştı.

HTŞ’ye bağlı güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’in bölgedeki suikastlardan sorumlu hücre yapılanmalarından bazılarının tespit edildiği, bu paralelde Sarmada ve Kefer Taharim bölgelerinde tespit edilen adreslere baskınlar gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

15ocakfoto1.jpeg

15ocakfoto2.jpeg

Açıklamada, İdlib kenti yakınlarında 2 IŞİD’linin yakalandığı, Sarmada’da bir adrese yapılan baskında çıkan çatışmada ise 1 IŞİD’linin öldürüldüğü 1’inin ise canlı olarak yakalandığı ifade ediliyor. Kefer Taharim’deki çatışmada ise HTŞ’ye bağlı güvenlik güçlerinden 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı belirtilirken, aynı çatışma esnasında 1 IŞİD’linin öldüğü, 2 IŞİD’linin ise üzerlerindeki patlayıcı düzeneği infilak ettirdiği ifade ediliyor.

Bir IŞİD’linin üzerindeki patlayıcı düzeneği infilak ettirdiği anlara ait olduğu belirtilen fotoğraf karesinde, HTŞ’ye bağlı güvenlik güçlerinden birinin patlamadan kurtulduğu ifade ediliyor. (Foto-1)

15ocakfoto3.jpeg

HTŞ’nin İdlib’de IŞİD hücrelerine yönelik düzenlendiği belirtilen bu baskınların zaman içinde daha da azaltığı göze çarpıyor. Geçtiğimiz dönemde İdlib’de HTŞ ve diğer muhalif grup savaşçılarının daha sık bir şekilde suikastlarla hedef alındığı görülürken, günümüzde bu suikastlarda yaşanan azalma dikkat çekici düzeyde azalmış durumda. Ancak azalma tamamen sona erdikleri anlamına gelmiyor.

Gelecek dönemde de HTŞ’nin İdlib merkezi ve kırsalındaki bölgelerde IŞİD’e yönelik operasyonlara devam etmesi bekleniyor. Aynı zamanda HTŞ’nin, geçtiğimiz dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri ile Rus ordu güçlerine yönelik saldırılar düzenleyen, kendi emir ve otoritesi dışında, münferit olarak hareket edip saldırılar gerçekleştiren Ensar Ebu Bekir es-Sıddık gibi gruplara karşı da operasyonlar gerçekleştirdiğini görebiliriz.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.