Huawei ABD baskısına rağmen satışlarını yüzde 39 artırdı

Huawei ABD baskısına rağmen satışlarını yüzde 39 artırdı

Huawei'nin satışları yüzde 39 arttı. Şirket ilk çeyrekte 59 milyon adet telefon sattı.

Çin telekomünikasyon şirketi Huawei, birinci çeyrekte gelirinin yüzde 39 artışla 179.7 milyar yuana yani yaklaşık 26.81 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Şirket bu dönemde 59 milyon adet akıllı telefon sattı.

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Shenzhen merkezli şirket, net kâr marjının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 civarında yükseldiğini belirtti ancak gerçek net kârını açıklamadı.

Söz konusu satış büyümesi, Trump yönetiminin Huawei ekipmanlarının casusluk için kullanılabileceğini iddia ederek ve müttefiklerini Huawei'nin yeni nesil 5G mobil ağlar kurmasını yasaklamaya çağırarak baskısını artırdığı bir ortamda geldi.

ABD'nin iddialarını reddeden Huawei ise, son zamanlarda yerleşkesini gazetecilere açarak ve kurucusu Ren Zhengfei'yi söyleşilere hazırlayarak medya önüne çıkmaya başladı.

Aynı zamanda dünyanın 3 numaralı akıllı telefon üreticisi olan Huawei, geçen hafta ABD baskısına rağmen 5G telekomünikasyon ekipmanı sağlamak için imzaladığı sözleşme sayısının daha da arttığını söyledi. Huawei, Mart ayının sonuna kadar taşıyıcılarla 40 ticari 5G sözleşmesi imzaladığını, 70 binden fazla 5G baz istasyonunu dünya pazarlarına gönderdiğini ve Mayıs ayına kadar 100 bin göndermeyi beklediğini belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum